Mijn naam is Johan Wiegers
Ik ben geboren op 20 november 1939 op de Loswal 67 in Rijswijk Gemeente Maurik , Provincie Gelderland .
Ik kom uit een gezin van 11 kinderen, waarvan de laatste dood werd geboren en ik de zevende was. Er waren 5 meisjes en 6 jongens. Na mijn lagere school in Wijk bij Duurstede ben ik een jaar op het seminarie geweest in Apeldoorn. Dat ging niet zo als gewenst. Dan 2 jaar technische school in Culemborg, (wij spraken nog over Kuilenburg).


Mijn Werk
Na de technische school moest ik gaan werken op de steenfabriek de Roodvoet wat ik niet graag deed want ik zou liever in mijn geleerde vak verder gaan. Toen ik in militaire dienst moest had ik mij voorgenomen nooit meer op zo'n fabriek te gaan werken.
Na mijn militaire dienst (waar ik een leuk meisje leerde kennen en mee ben getrouwd) ben ik gaan werken bij de AKU Ede, en via verschillende andere bedrijven en veel avondscholen ben ik terecht gekomen bij AKZO Research In Arnhem. Vanaf 1974 heb ik tot 1993 bij RankXerox Ned. bv. gewerkt. Vanwege lichamelijke problemen moest ik ophouden met werken

Als maatschappelijke betrokkene was ik van 1975 tot 1986 raadslid in de gemeente Angerlo, waarvan de laatste negen jaar als wethouder.

Woonplaatsen.
Vanaf mijn geboorte in 1939 woonde ik tot januari 1959 in Rijswijk Gelderland.
Van febr 1959 tot nov. 1960 was ik in militaire dienst.
Van nov. 1960 tot 8 november 1968 in de gemeente Ede. ( Lunteren en Ede)
Van 8 nov 1968 tot maart 1999 woonde ik in Giesbeek in de gemeente Angerlo.
Vanaf maart 1999 tot heden in Oss.

Wie waren mijn voorouders
Van waar de belangstelling voor genealogie? Wel ik heb gewoond in Giesbeek waar veel mensen wonen met de naam Wieggers, en iedereen vroeg of dat familie was. Zonder na te denken zei ik dan nee, want mijn vader was geboren in Wijk bij Duurstede en we schreven met 1 G.
Gedurende het onderzoek naar de stamvader bleek al gauw dat er met de naam Wiegers nogal wat gerommeld werd.
De naam Wiegers komt van de naam Wichers, welke na 1800 nogal eens veranderde in Wiggers, Wiegchers, Wieggers. Bij de aangifte van de geboorte van Willem Wieggers in 1866 werd de naam van zijn vader ineens Derk Wiegers geschreven, en ondertekende hij ook met Derk Wiegers.
Bij zijn Huwelijk werd zijn naam toch weer met 2 G’s geschreven, en kwamen er achter via zijn geboorte bewijs dat hij verder door het leven moest met maar 1 G, en daarom werd de fout geschreven naam veranderd , zie onderstaand gezinsblad.